Babaszoba projekt 2.0 (vagy ez már inkább a 3.0? :D)

Azt hiszem, így a 25. hét környékén elérkezett az "anya fészekrakó" ösztön, ami anno Beninél is ilyen tájban érkezett s megőrjítettem mindenkit azzal, hogy de csináljuk már a gyerekszobát, de fessük már ki, de legyen már, csináljuk már :D Akkor "elodáztuk" a dolgot, csak a festés lett meg, mire a kisherceg megérkezett, apa pedig akkor rakta össze az egészet míg mi kórházban voltunk. Utána az átköltözéssel, a nagyobb szobával ismét elkapott a láz, hogy valami egyszerűt, de szépet alkossunk elsőszülött babánknak, amit aztán később is tud majd használni.

Jelenleg ott tartunk, hogy van egy vendégszobánk, amit kb sosem használtunk vendégszobának. A régi lakók itthagytak egy szekrénysort, egy kanapét, meg szőnyeget s úgy gondoltuk, hogy míg megérkezik a következő babaánk, használjuk vendégszobának. hamar inkább tárolószobának alakult, s ezalatt a közel egy év alatt kb senki nem aludt benne. A redőny mindig lehúzva... kissé kísérteties most :D

Mindenképp csinálni fogok egy before-after posztot is, de most álljon itt, hogyan képzelem (egyelőre) az új szobát.

Amik jelenleg már rendelkezésre állnak a szoba berendezéshez:

Forrás: Mömax, Jysk, Pepco, Ikea, KIK, Faktum bútor
Leszámítva a fotelt és a puffot. De már a fotelen is elgondolkodtam, hogy lehet a sötétszürke kellene, tisztíthatóság miatt, viszont mivel nem lesz annyira igénybe véve mintha a nappaliban lenne, lehet bevállalom a türkizkéket. De ennél egyelőre vannak fontosabb dolgok is. Többek közt a tapéta választás. Bár a kínálat rengeteg, mégis talán ez a 4 volt, amik igazán közelálltak/állnak a szívemhez.
Forrás: WonderWall Design, Mamas&Papas
Sz-nak egy kérése volt: klasszik rózsaszín nem lehet a gyerekszoba, de ez nem túl nagy kérés, hiszen én sem szeretnék olyat. Valahogy ódzkodom a klasszikus gyerekszobáktól. Szeretném, ha sokáig akár iskolakezdésig is tudnák használni a szobájukat, ahhoz pedig nem biztos, hogy egy Verdás ágy vagy a csillivilli hercegnős tapéta illik. A választás végül valószínűleg a Mamas&Papas Nestling tapétájára esik. Ár-érték arányban a totális befutó.
Forrás: vivre, Ikea, Lilipinso, H&M Home

A másik sarkalatos pont nekem a szőnyeg. Amit kinéztem először az az alsó sor középsője, a cuki ugróiskolás. De jelenleg 60e Ft, annyit meg nem akarok szőnyegre kiadni. Aztán ott az IKEAs alternatíva, de az nekem meg túl fiús, illetve az ikeás alatti H&M Home is nagyon tetszett, ha nem lenne már onnan szőnyegünk s tudnám, hogy baromi vékony, így dísznek jó, másra nem. Verus ajánlotta a Vivre-t, hogy nézzek szét s meg kell mondjam egyből találtam 4 olyan szőnyeget, amiből akár bármelyiket elfogadnám s szinte azonnal. Persze, ami ezek közül is a legjobban tetszik (2. sor balszélső, 53eFt...). Szóval még mindig nem eldöntött, hogy milyen legyen a szőnyeg. De talán ez a legkevésbé releváns. Ezt még ráérek keresgélni. Főleg, ha már meglesz a fő szín s irányvonal a szobát illetően.

Ami nekem szívfájdalom, az az, hogy mikor még el tudtuk volna hozni Sz. nagymamájának a kredencét nem volt hova tennünk. Most meg hogy már tudnánk (s már el is képzeltem, hogyan újítanánk fel) már nincs meg :( Pedig olyan jó hack-ek vannak neten gyerekszobába való kredenc felújításról.
Forrás: saját
 Ez pedig egy tervezés, saját kezem munkája, hogyan is tervezem első körben a gyerekszobát. Aztán lehet végül tök másképp fog kinézni :D
Forrás: saját
This entry was posted in

3 megjegyzés:

Barta Veronika írta...

Tessék bevállalni azt a kék fotelt!!!!!! :D

Évi írta...

Ha találok megfelelő szőnyeget mindenképp :D

Unknown írta...

A kék fotel szerintem is marhajó! 😍

Megjegyzés küldése