Sweet Little Home

Folytatva a múlt héten elkezdett sorozatot, a héten Varga Katával, a Sweet Little Home megálmodójával beszélgettem.

- Honnan jött az ötlet, hogy saját vállalkozásba kezdj? 
Gyesen voltam, mikor egyik este megszületett az ötlet, tényleg a semmiből. Nem volt tervben, hogy vállalkozást alapítsak, nem ötleteltem előtte hetekig-hónapokig, hogy mihez kellene kezdeni. Az az érzés viszont bennem volt, hogy nem szeretnék belekerülni a munkába visszatérő anyák mindennapjaiba: mókuskerék, elveszettség a munka/gyereknevelés/háztartás Bermuda-háromszögben. És éppen kapóra jött, hogy akkor egy saját vállalkozással függetlenedjek. 

Forrás: Sweet Little Home
- Miért pont baba-mama termékek lett az irány? 
Mivel akkoriban a mindennapjaimat az anyaság töltötte ki, éppen az lett volna a meglepő, ha nem ebbe az irányba indulok el. Másfél éves volt a kisfiam, nagyon sok termék megalkotásánál inspirált. Ahogyan ő nőtt, úgy változott a termékskálám is, korábban csak kismamás és babás dolgokban gondolkodtam, aztán jöttek a 2 éves kor felett használható termékek, ovis kollekció stb. 

- Mivel foglalkoztál Marci születése előtt
Közvetlenül a babázás előtt konyhák tervezésével és értékesítésével foglalkoztam. 
Forrás: Sweet Little Home
-Mikor indítottad a céget? 
2016 februárjában indult el hivatalosan, alig pár héttel az első ötletelések után. 

-Csak webshopot működtetsz vagy szoktál vásárokra is járni? 
Pontosan amiatt, hogy csak webshop és nincs üzlethelyiség, nagyon fontos szerintem, hogy piacokon is megjelenjek időnként a személyesebb kapcsolattartás miatt. A Pici Piacra szoktam menni, nagyon jó érzés találkozni az új vevőkkel, de a régiek közül is sokan odajönnek a standhoz és mesélik, hogy melyik termékeimet használják, mutatják a képeket. Igazi léleksimogatás ez, pedig e-mailben és a közösségi felületeken is sok elismerést, fotót kapok a vásárlóktól.

- Hogyan látod magad 5 év múlva? 
Nincsenek nagyratörő terveim, szeretnék fejlődni, de azt gondolom, ha ebben az ütemben sikerül, mint eddig a két év alatt, akkor elégedett leszek. A webshop mellett szövegírással is foglalkozom, ezzel is szeretnék majd szintet ugrani. Azt gondolom, amíg vannak álmaim, addig a motivációval sem lesz gond. 
Forrás: Sweet Little Home
-Hogyan lehet pici gyerek mellett szívvel-lélekkel csinálni egy vállalkozást, hogy ne menjen a gyerekkel töltött minőségi idő rovására? 
Nagyon kétoldalú dolog az, hogyha magadnak oszthatod be az időd, óriási szabadságot ad, de könnyen át lehet esni a ló túloldalára. Mivel egyedülálló szülő vagyok, nálunk pláne fontos, hogy minél többet lehessek a kisfiammal, mert nincs valaki, aki vigyázhat rá, játszik vele, amíg én dolgozom. Próbálom akkor végezni a munka nagy részét, mikor ő oviban van, és akkor fejezem be, amikor alszik. Néha „ellopom” az oviból 1-1 napra, ami csak rólunk szól, és a hétvégéken is igyekszem programokat szervezni, de a munka akkor sem áll meg, a délutáni és esti alvásidő biztosan arról szól, hogy dolgozom. Szóval úgy lehet ezt jól csinálni, hogy az ember a saját énidejéből csippent néha, de azért lelkiismeret-furdalás nélkül kiveszek egy kedd délelőttöt azért, hogy a barátnőmmel reggelizek és nyugodtan sétálgassuk a városban, bőven megéri még akkor is, ha utána este 11-ig dolgoznom kell. 

Forrás: Sweet Little Home
- Van most valami újdonság a tarsolyodban? 
Nemrégiben jött ki pár új, anyák napi termék és az akvarelles baba kártya, ami most a kedvencem (mindig az új termék a kedvencem). Az apák napjára is biztosan előrukkolok majd valamivel! 

-Hogy tudsz megbirkózni a copycat jelenséggel? Van aki koppintja a termékeid? 
Rendszeresen belefutok a kopizókba, van, aki egészen óvatosan csinálja és volt olyan is, aki egy az egyben az én bögrémet adta a grafikusnak, majd kezdte el saját néven árulni, vagy éppen a termék nevét „vette kölcsön”, több száz hashtaggel együtt. Többféle módszer van arra, hogyan kezelhető ez a jelenség, a vállalkozó barátnőimmel időről időre összedugjuk a fejünket mit lehetne ezzel kezdeni, mert egy idő után már nem hízelgő az a nézőpont, hogy azért másolnak téged, mert annyira jól csinálod. Az én módszerem az, hogy ilyenkor felveszem a kapcsolatot a másolóval, és próbálom diplomatikusan felvázolni a helyzetet, ez szinte mindig működik is.
Forrás: Sweet Little Home
S hogyha szeretnétek Apák Napjára valami különlegessel meglepni párotokat használjátok az apa10 kuponkódot, mely május 1 és 31 között 10% kedvezményre jogosít fel Titeket, bármilyen apák napjára szánt ajándékra - bögre, póló, mesekönyv.

Köszönöm a beszélgetést :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése