Gyermek biztonság?

Már egy ideje próbálkozom ezen poszt megírásán, de a költözés kapcsán ez is felmerült, s valószínűleg más lesz a helyzet egy nagy házban, mint a kicsiny kuckónkban. Sokaknál látok amolyan "bébikarámot" - nem is tudom hogy nevezzem másként, gyakorlatilag egy kerítés a gyerek körül :D

Én kezdettől fogva úgy voltam vele, hogy nem akarom őt ilyen szinten korlátozni, persze a legfontosabb dolgokat azért beszereztük.



A legelső egy 10 db-os Chicco konnektorvédő volt. Ez működött is kb 1-2 hónapig, csak ahogy fejlődött, ügyesedett simán ki tudta kaparászni az ujjaival, úgyhogy új megoldás után kellett nézni, így a babybruin 4 db-os zár jött. Ezzel végül elégedett voltam, mert nem tud benyúlni mögé, még akkor sem ha már nagyobb a körme.

Ezen kívül szívem szerint a fiókjait zárnám, de annyira imád pakolni, nincs szívem ezt a játékát elvenni tőle :) egyetlen szekrény van még lezárva, amiben a társasok vannak. Ez a nappaliban van s egy egyajtós szekrény. Kifejezetten nehéz volt rá zárat találni. De a BabyBruin zára itt is csodákat művelt :) Nem is zavarja már, hogy rajta van, nem próbálja meg kinyitni a zárat, kb megszűnt létezni neki a szekrény.

Amúgy meg oda megy ahova akar, szerencsére nagyon kis óvatos, így 1 dohányzóasztal lefejelést leszámítva, egész biztonságosan közlekedik :) Nem is érzem azt hogy szükség lenne több biztonsági ketyerére. A házban fel kell majd térképezni mik azok a pontok, amiket vhogy el kell előle zárni. Egy lépcsőt elzáró biztonsági rács tuti kelleni fog. :)

Ti hogyan óvjátok otthon a kicsiteket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése