Kórházi lista

Mivel anno nem egészen úgy alakult az egész szülésem, ahogy én azt előtte képzeltem, így nem volt előre bepakolt kórházi táskám sem. Sőt igazából arra sem emlékszem, hogy mik voltak akkor nálam 10 napig a kórházban....Szóval az nem segített sokat, hogy össze tudjam állítani a táskám :D

De most megpróbáltam átgondoltan bepakolni, ha valakinek esetleg szüksége lenne hasonló útmutatóra, a poszt végén letöltheti :)

Amit magamnak pakoltam be:

Törölköző, köntös, pizsamák (bár rengeteg helyen olvastam, hogy nem engedik? WTF? :) ), papucs (célszerzű kettő, egy a kórházban császkálásra, egy tusoláshoz), zokni (ebből állítólag vajúdásra érdemes vastag zoknit pakolni, mert fázhat az ember lába), szoptatós melltartó (remélem ezúttal sikerülni fog), hasleszorító bugyi (ez császár után is nagyon jól jött), kényelmes ruha hazaútra.

Ezek a ruhafélék, jöhetnek a piperecuccok: tusfürdő/sampon, deo, fogkefe, fogkrém, kézfertőtlenítő, zsebkendő, WC papír, 5-6 eldobható bugyi, Tena Lady betét (ez anno császár után sokat számított), melltartó betét (ha megindul a tej, ne legyen minden ruha foltos), fésű.

Az alábbiak a kórházban tartózkodáshoz jól jöhetnek: evőeszköz, tányér, pohár, szénsavmentes víz, szívószál (ha a vége császár lenne), konyharuha, szőlőcukor, hajgumi, olvasnivaló, mobiltelefon - hozzá töltő.

Amit babucinak pakoltam be:

6 db body, 6 db rugdalózó, 1 szett, amiben fotózzák majd a kórházban (érdemes érdeklődni, hogy van-e ilyen lehetőség). Takaró, kis kesztyű (hogy ne vakarja ki a kis arcát, igaz nekünk anno Benivel a zokni jobban bejött), 3-4 textilpelus (etetésnél, altatásnál, csak úgy is jól jöhet), ruha amiben hazavisszük. Pelenka (ha nem koraszülött a pici érdemes 3-6 kg-s csomaggal készülni), popsitörlő, popsikrém, fürdető, cumisüveg (bár reméljük erre nem lesz szükség).

S bár ezt hagytam majdnem a végére szinte az egyik legfontosabb.

Iratok:

Mindenképp vigyétek a személyes iratainkat, mint TAJ kártya, személyi igazolvány, lakcím kártya, ezekre szükség lesz az anyakövezésnél. A terhesség alatt kapott kiskönyvet az összes addigi leletünkkel szintén pakoljuk be. Ha gyermekünk édesapja egyben a férjünk is, akkor a házassági anyakönyvi kivonatot kell magunkkal vinni, ha pedig csak élettársak vagytok (mint mi is), akkor még bőven szülés előtt fussatok egy kört a polgármesteri hivatalban, ahol apasági nyilatkozatot kell tenni, s ezt a papírt magatokkal vinni a kórházba.

Egyéb:

Itt hagytam helyet mindenkinek, ha bármi egyéb még eszetekbe jutna, ami kellhet a csomagba. Gondolok itt olyasmire, hogyha apás szülés lesz, akkor apának beöltözős ruha, neki is váltóruha, némi elemózsia, innivaló :)

Itt pedig letölthetitek az általam összeállított listát!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése