Manó Menü


Bő egy éves volt Beni, mikor először írtam arról, milyen is volt nekünk végigjárni a hozzátáplálás "rögös" útját. Azért írom idézőjelben, mert a gyerekem szinte kezdettől fogva jóevőnek számít. Lehet, hogy sokszor evett az elején keveset, de mára beállt az ötszöri étkezés, illetve kapja a tejitalt (azért látszik, hogy első gyerek, nem mertem még mindig bolti tejet adni neki, bár a fene se tudja miért :D )

Úgyhogy úgy gondoltam másnak is érdekes lehet mit eszik az én mindenevő gyerekem 1 héten át. (A csokik, műcukrok még mindig minimalizálva vannak az étrendjéből, de azért egy kis zsírosabb, fűszeresebb kajától már nem riadunk meg). Plusz hátha más is ötletet kap, mivel is etesse a csemetéjét. Azt gondolom szerencsés helyzetben vagyunk, mert egyrészt a nagyszülők is főznek mindig rengeteget, másrészt Sz. is szokott a munkahelyéről kaját hazahozni, és én is szoktam főzni, így nálunk az ebéd és a vacsi az mindenképpen főtt étel, a tízórai, illetve az uzsi az gyümi/túró/joghurt váltakozó mikor éppen mihez van kedve, a reggeli pedig "hideg kaja".

Forrás: saját
Ráakadtam Facebookon a ManóMenü oldalára, ahol kisebb babáknak szintén nagyon jó menüsorokat találtok, érdemes szétnézni náluk, ha híján vagytok ötletnek. Addig is álljon itt a közel 2,5 éves egyheti menüje:

Hétfő
Reggeli: Sajtos pogácsa. Tízórai: nagyszemű szőlő, magok szigorúan kiszedve miután múltkor szerencsésen félrenyelt egyet :( Ebéd: Grillcsirke (enyhén fűszerezve) krumplipürével. Uzsi: Rebarbarás pite, minimális cukorral. Vacsora: kifli, rengeteg paradicsom, egy kis körözött és sertéspárizsi.

Kedd
Reggeli: Vajas kalács. Tízórai: szilva és alma összekockázva. Ebéd: Zeller és krumplikrém leves, Paprikás krumpli. (ritkán eszik amúgy 2 fogásos ebédet, még mindig a sokszor keveset elvén halad :D ) Uszonna: Joghurt (Pille natúr). Vacsora: Tört krumpli, májjal.

Szerda
Reggeli: Granola 60 ml tejitallal. Tízórai: fél alma, 2 szilva. Ebéd: Borsófőzelék fasírttal. Uzsonna: kölyökvirsli. Vacsora: Gerslis káposzta.

Forrás: saját
Csütörtök
Reggeli: Alpha Bites tejitallal hígítva. Tízórai: nagyszemű szőlő. Ebéd: Rántott sajt rizibizivel. Uzsonna: Joghurt. Vacsora: Rakott krumpli jóóóó sok tejföllel, amit csemetém imád.

Péntek
Reggeli: Alpha Bites tejitallal hígítva. Tízórai: 1 banán. Ebéd: Carbonaras tészta, de pont Beni miatt nem cseppfolyós állagban, hanem picit "túlsütve". Uzsonna: Gyümitappancsok és egy kis joghurt. Vacsora: rántott hús rizzsel.

Szombat
Reggeli: apa csinált cuki vigyorgó fejes kiskatonákat, csak hogy több kedvvel egyen a cuki :) Tízórai: alma. Ebéd: Rántott halfilé sült krumplival. Uzsonna: Almás rétes citromos vanília sodóval. Vacsora: Bakonyi sertésszelet teljes kiörlésű tésztával.

Vasárnap
Reggeli: Bundás kenyér. Tízórai: gyümipüré, rohanáskor mindig jól jön vagy ha utazunk :) Ebéd: Húsleves zöldséggel gazdagon plusz pörkölt. Uzsonna: Joghurt almával. Vacsora: Paradicsomos káposzta virslivel.


2 megjegyzés:

Barta Veronika írta...

És a tejitalt hova iktatod be? Nálunk a napi 5 étkezésből 2 tejital, a reggeli egyből ébredés után, és a vacsi fürdés után fekvés előtt, de agyalok hogy ezen lassan kéne alakítani. Bár mostanában keveseket evett, és kicsit a gyeplő is kicsúszott a kezemből, sok vacak került képbe... :/

Évi írta...

Hát nálunk konkrétan a két alvás előtt iszik tejitalt. 140 milit délben, aztán fürdés után lefekvés előtt olyan 200at. Meg mostanában éjjel ébred a foga miatt, akkor általában még 150-et simán benyom s alszik tovább (kicsit már azt érzem, hogy olyan ez nála mint más gyereknél a "komfortszopi" de eddig hiába próbáltuk leszoktatni róla, vízzel, simivel abból mindig többórás ébrenlétek kerekedtek, így meg eszik/alszik, szóval jobb a békesség alapon még így nyomjuk :D )

Megjegyzés küldése