Pici lakásból óriás házba I.

Azt hiszem rendhagyó posztsorozat következik. Ahogy haladunk majd a házzal igyekszem időről időre update-ekkel szórakoztatni titeket. Az már most látszik, hogy rengeteget kell logisztikázni majd, s pont emiatt tartottunk egy grillpartyt hétvégén a közeli barátainkkal, akik közül páran már azért túl vannak 1-2 házfelújításon, költözésen.

Forrás: saját
Na de mindezek előtt, egy nosztalgiaposzt kicsiny lakásunkról, hogy meglegyen ez is emlékbe. Jelenleg 65 m2-en tengetjük mindennapjainkat 2,5 szobában elég jó elosztással, amihez még egy pofás kis loggia is tartozik, csak hogy a gyereknek nyáron 40 fokban tudjunk kis panelstrandot létrehozni. Ha biztosan tudnánk, hogy csak egy gyereket szeretnénk (mint egyes párok, akik jöttek már a lakást megnézni), akkor tuti itt maradnánk s ezt újítanánk fel pöccre. Mert szeretjük, s mert egy gyerekkel bőven el lehet férni. De szeretnénk Beninek kistesót, ahhoz pedig lépni kell, mert úgy már egészen kicsi lenne az élettere mindenkinek. S ahogy nekünk is szükségünk van némi térre, úgy a gyerekek is egyre inkább igénylik majd a személyes teret.

Forrás: saját - Beni szobája
Bár imádom a gyerek szobáját, már nagyon izgatott vagyok az új kis lakrésze miatt. Az ő szobája gyakorlatilag teljes bútorzattal rendelkezik, így oda nem nagyon kell majd semmit venni. Annyi változtatás mégis csak lesz, hogy a játszósarok miatt egy szekrénnyel kevesebb lesz, viszont egy komód résszel több, mert kezdenek elszaporodni a ruhái (ki érti ezt? :)) s nem túl esztétikus pampers-es dobozokban tárolni őket :) Tervezem azt is, hogy a pelekázóját már szétszedem s oldalról fogom pelenkázni, mert hihetetlenül képes rugdosni, s nem tudom arra a fél percre lekötni. A képen látható kanapé nem költözik velünk, helyette lesz majd egy "etetőszék" :) S már alig várom, hogy felkerüljön a tapéta is végre :) (a Mickey Egeres lett a nyerő) Jelenlegi szobájáról itt olvashattok.
Forrás: saját - hálószobánk
A hálószobánk jelenleg nem túl nagy, de mivel éjjel használjuk annyira pont elég :D Ezzel szöges ellentétben lesz a házban egy közel 30 m2-es hálónk, ahova beépített szekrény híján kerül egy nagy gardrób, illetve komódok, ami majd elnyeli a ruháinkat. Az ágyunk egyelőre költözik velünk, de idővel valószínűleg az is le lesz cserélve - igaz prioritások szempontjából az eléggé hátra sorolódik.
Forrás: saját - nappalink
 A nappaliból ami nagyon a szívünkhöz nőtt s jön is velünk az a könyvespolc s végre az új helyen el fog férni egy falon az egész. Ahogy most elképzelem az egészet nagyon jól fog kinézni, már csak egy új kanapé kellene (segítsetek hol tudunk jó L-alakú kanapét venni?). Mióta megvan a ház egyetlen új dolgot vettem: oda egy új szőnyeget :) Illetve a gyereksarkon kívül még egy nagy étkezőasztalt tervezünk oda tenni, mert bőven el fog férni :)
Forrás: saját - konyha
Na és a konyha lesz a legnagyobb változás. Gyakorlatilag kétszer ekkora bútor van ott (nyilván szebb is :D) Úgyhogy bőven el fogunk férni, még akkor is, hogyha a spajzból pár dolgot átpakolok majd a szekrényekbe. Gondolkodunk még egy mosogatógép beépítésén, arról esetleg tapasztalatok? Pro/kontra? Esetleg bevált típus?

A házon szerencsére sok mindent nem kell csinálni. Mondjuk egy komplett fűtéscserét igen, de az elvileg megvan hamar (1 hét plusz/mínusz pár nap) aztán már csak a festőtől várjuk az ajánlatot, mert mindenhol fűrészporos tapéta van s annak bizony mennie kell. Nyilván a szobák tetejére szükséges, hogy ne látszódjanak a repedések ahogy mozog a ház, de nekem a falakon ne legyen. Kevés rondább dolgot tudok elképzelni a fűrészporos tapétánál :) Illetve megnézettük az elektromos rendszert is, ott is volt pici munka, de azzal már végeztek.

Legközelebbi update már a házról lesz.
This entry was posted in

3 megjegyzés:

Barta Veronika írta...

Mondanám, hogy Debrecenben tudok jó bútorboltot, sok L alakú kanapéval, de gondolom az kicsit kiesik. :D

A mosogatógép óriási találmány! Bár én megbékéltem sorsommal, és megszerettem a mosogatást mire mosogatógépem lett, de akkor is. Nekünk whirlpool van, a típust nem tudom pontosan, de *lekopogom semmi gond vele.

Egyébként mi is egy kb 65 nm-es házban élünk, de a kiosztása nem a legjobb, picit picik a helyiségek, és a konyhában nincs közvetlen természetes fényforrás ami nekem nagy szívfájdalom, de alakítjuk ahol csak lehet.
http://www.pocszoba.hu/2016/06/otthonunk-konyham-uj-elete.html

Tavasszal a háló és a nappali fog nagy mértékben megújulni, majd egy kis tervezgetős bejegyzést írok is, mert már minden négyzetcentimétert kitaláltam. :D

Várom kíváncsian a többi bejegyzést! Egyébként lakás vagy kertes ház? Bár ha jól értelmezem kertes, vagy csak én vagyok bamba?! :D

Ginacica írta...

Mosogatógép Az kötelezö :)Vizet és idöt spórolsz. nekunk Bosch van mikor ideköltöztünk itt volt, és tavaly elromlott. Ne tudd meg, Hogy Az a 2 hét mig nem vettünk másikat mekkora szenvedés volt bár nálunk 3 gyerek van így mindig van mosogatni való

Évi írta...

Húúú köszi csajok az infókat, már csak azt kell akkor kitalálnom, hogy mekkora legyen a mosogatógép :)
Veronika: hát a tulajdoni lap szerint lakás, amúgy pedig sorház :) Nagyon minimális kertje van, de a gyereknek egy hinta meg egy homokozó el fog férni benne :) nagyobb nem is kell :)

Megjegyzés küldése