Az olvasás fontossága

"Mesét azért fontos egyrészt a szülő saját fejéből, másrészt könyvből mesélni a gyereknek, mert meseolvasás közben a gyermek belső képeket készít a meséhez. Ezt még látni is lehet rajtuk, egy idő után nem a mesélőre koncentrálnak, hanem a belső mozira. Belső képeket készíteni pedig feldolgozást jelent, ezért vigasztal, old a mese, ilyenkor a gyerek relaxált állapotba kerül" - Vekerdy Tamás.

Ezért igyekszünk neki már most is szinte mindennap olvasni, bár legnagyobb szívfájdalmamra kevésbé köti most le, mint pár hónappal ezelőtt, amikor már szinte igényelte a mindennapi olvasást.
Forrás: saját

3 megjegyzés:

Barta Veronika írta...

Mauglit olvasol? :) Gondolkodom lassan én is valami mesekönyvben, de egyelőre a Harry Potter gyűjteményem hangos felolvasásán túl nem sok ötletem van, annyi és olyan sokféle mesekönyv van. 😁

Évi írta...

Legtöbbször inkább Spongyabobra hörög, de van egy ilyenünk:

http://moly.hu/konyvek/walt-disney-csaladi-mesegyujtemeny

S ebben ismert Disney mesékből vannak igazából csak részletek pár oldalon keresztül, az a pár oldal meg még pont leköti :)

Barta Veronika írta...

Szimpi könyv! Legalább a Disney meséket ismerem. Amiket most látok a polcokon, fogalmam sincs egyik másik mese kiről/miről szól, időm meg nincs elolvasni mind, hogy vajon jó e történet. :)

Megjegyzés küldése