Kidult&Co

Ha már Brexit gyorsan bemutatok majd pár angol ruhamárkát, melyektől még vámmentesen lehet beszerezni a ruhákat...de már nem sokáig. Ami nekem a legérdekesebb volt, hogy Instagramon követek jópár brit üzletet, s már napokkal ezelőtt csak I'm In, Vote IN posztokat láttam. Így hiába mondta az elemzők nagy része, hogy ki fognak lépni mégis nagyon meglepődtem reggel.

Na, de inkább beszéljünk másról. A Kidult and Co-t 2015-ben hozta létre 3 barátnő s a brit dizájnerek olyan kicsiknek terveznek ruhákat, akik igazán vagányak (vagy legalábbis a szülők). Egy monokróm "színvilággal" és nemtől semleges szabásokkal próbáltak eltérni a gyerekruha piacon kialakult sztereotípiáktól s biztosítani egy alternatívát, miközben megtartják a minőséget és a stílust.

Melissa, Laura és Emily azok, akik a márka mögött állnak. Mindhárman friss diplomások s mindhármam más hozzáállást hoztak a cégbe. Web tervezést, Divat Brand Managementet, Marketinget, művészeti és grafikai tervezést tanultak, így ez lehetett a Kidult and Co startup alapja, és ereje.
Forrás: saját

Mindhárom lány az észak-nyugat angliai Lancashire-ből származnak s a ruhák nagy részét is itt gyártják. Az, hogy helyi szinten tartják a gyártást nem csak személyesebbé teszi a brandet, de azt is lehetővé teszi, hogy munkával lássák el a helyieket, így adva vissza valamit a közösségnek.

A Kidult and Co egy kávé feletti társalgással kezdődött, visszaemlékezve a gyermekéveikre s hogy mindhárman tomboy-ok voltak (olyan lányok, akik élvezik a hangos, kemény elfoglaltságokat, amik jellemzően fiúkhoz köthetők - szerk.) , s ez néha még visszaköszön a tervezésnél, hiszen nem minden lány akar csinibe öltözni, így esett a választásuk, hogy a ruháik nemtől függetlenek legyenek.

Nem akarják, hogy úgy tekintsenek rájuk mint egy újabb arctalan márka, így az Instagramot használják ahhoz, hogy kapcsolatot teremtsenek a vevőikkel s minél több visszajelzést kapjanak.

Éjfélig pedig olcsóbb szállítási költséget biztosítanak (nem beszélve arról mekkorát esett a font a mai napon), úgyhogy ha valaki rendelni szeretne, hajrá hajrá. http://kidultand.co/


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése