Judit Vígvári Design

Újabb beszerzés Pici Piac helyett. Judit idei kollekcióóját a Balaton ihlette s a hajócskás pantalló maga a csoda. Anyaga 100% pamut, mosás után is tartja a formáját, s elég strapabírónak is tűnik, szóval nem félek attól, hogy Beni "kitérdeli".

Amit Juditról tudni érdemes:
2011. februárban diplomázott az Óbudai Egyetem Könnyűipari Mérnöki Karán, Terméktervező, Ruha szakon ( régi Budapesti Műszaki Főiskola ).
Misszió
A JVD missziója a magyar népi motívumkincs újragondolásával, modern hagyományőrző kollekciók alkotása a jövő  felnövekvő generáció számára.Szeretném a fiatalokkal újra megszerettetni a magyar népművészetet, frissebb, a mai kornak megfelelő formába öntve, hogy újra a mindennapjaink részévé válhasson, valamint, munkáim által büszkén képviselni Magyarországot, hogy a sok külföldre utazó csomag mélyén valami olyan érték lapuljon, amire büszkék lehetünk!
Inspiráció
Sok inspirációt nyerek különböző tájegységek népi motívumkincseiből, de éppúgy inspirál egy utazás, hangulat, egy megélt érzelem. Szeretem a szép anyagokat, a különleges és finom textúrákat. Szeretem a természetességet, a nőiességet, a kifinomult dolgokat és ezt szeretném a munkáim által is kifejezni és eljuttatni hozzátok. A legnagyobb inspiráció számomra most mégis a kisfiam és a családom, tőlük kapom a legtöbb szeretetet, erőt, hogy szárnyalni tudjak.
Kollekciók
Mostanra 3 különböző minta kollekciót terveztem, melyeket láthattok lakástextilen, kiegészítőkön és a baba kollekció darabjain. Az első kollekcióm “Kalocsa virágai” néven egy nagyon finom hatású, nőies vonalvezetésű, letisztult minta kollekció a Kalocsai népi motívumok újragondolása nyomán.A második, “Szarvas” névre keresztelt kollekció egy geometrikusabb, férfi energiákat is képviselő kollekció a Kalotaszegi népművészet átírásaként jött létre. A kollekció kiegészítő motívumai a Szarvasok, kedvességet, bohémságot, játékosságot , kis skandináv hangulatot sugároznak és kimondottan az őszi-téli időszakra készültek. A harmadik minta kollekcióm egyenlőre kizárólag papír termékeken köszön vissza folklór hangulatban. Készülnek képeslapok, ajándékkísérők, ajándékkísérő címkék, matricák.
Fiatalos, nőies, modern, hagyományőrző és természetes.

Forrás: saját

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése