Mom TAG

  1. Hány gyereked van és mennyi idősek? 

    Egy kissrác, Beni a hétvégén volt 10 hónapos.
  2. Legbüszkébb és legfrusztrálóbb pillanatok szülőként? 

    Legbüszkébb: gyakorlatilag mindennap, hiszen annak ellenére, hogy koraszülött volt, mostanra szépen utolérte fejlődésben a kis kortársait. De ha ki kellene emelni egy pillanatot, talán az amikor elkezdett mászni. Legfrusztrálóbb: amikor valami olyan gondja van, amin én nem tudok neki segíteni. Ilyen volt kiskorában a hasfájása vagy az utóbbi időben a fogzása.
  3. Hogyan fegyelmezel?

    Egyelőre még a nem, nem szabad, ne menj oda, ne csináld azt, ne piszkáld az áramot, ne nyúlj a sütőhöz fázisban vagyunk, de a későbbiekben inkább a megbeszélés, rávezetés felé hajlok, mint a büntetés-üvöltözés vonal felé.
  4. Együtt alszol a gyerekkel?

    Nem, külön szobában alszunk, nem igényli a közös alvásokat, s mi is jobban tudunk így pihenni.
  5.  Melyik babafelszerelés a legszükségesebb dolog számodra?

    Mivel koraszülött, így a bébiőr az amihez görcsösen ragaszkodom most is, pedig lehet nem kellene már használnunk, de az én lelkem így nyugodt igazán.
  6. Mi az a dolog amit megvásároltál a gyerek születése előtt de sohasem használtad?

    Mivel 33.hétre született így inkább utólag vásároltunk, de talán két olyan dolog is akad, amit utólag semmiképp sem szereznék be: az egyik a cumisüveg melegítő, a másik pedig a babamérleg.
  7. Mindig is akartál gyereket? Hány gyereket szeretnél?

    Igen, mindig is szerettem volna gyereket, csak épp a megfelelő párra vártam sokáig. A 30 éves korom előtt már szeretném, hogy meglegyen az első gyermekem projekt sikerült :) Én 2 gyerkőcöt szeretnék, a párom 3-at.
  8. Megváltozott e a kapcsolatod a pároddal a gyerek születése óta? Jobb vagy rosszabb lett?

    Ez nem kérdés, természetesen megváltozott. Sokkal jobb lett. Nála jobb apát el sem képzelhetnék a gyermekemnek. Rengeteget dolgozik s mégis mindig jut ideje foglalkozni a csöppséggel. Imádja, én pedig imádom ahogy imádja. Szerintem egy gyerek, pláne ha tervezett egy kapcsolatot csak megerősíteni tud. A várandósság pont arra készíti fel a szülőket, hogy kihasználják az utolsó kettesben töltött időt - egy időre. Hiszen nem kell azért feladni egy párkapcsolatot csak azért, mert már nem ketten vannak.
  9. Ketten töltött esték a pároddal? Milyen gyakran?

    Mivel Beni egészen jól kijön a nagyszülőkkel, s már egészen nagy, szívesen vesszük igénybe a segítségüket, így el tudunk járni moziba, vacsorázni, dumaszínházra, ez általában feltölt mindkettőnket egy időre. Van amikor úgy jön ki a lépés s ezek a programok sűrűbbek, van amikor el-elmaradoznak, de igyekszünk.
  10. Milyen a kapcsolatod a barátaiddal a gyerek születése óta? 

    Van, akivel teljesen megszakadt, de van, akivel sokkal szorosabb lett. Nyilván lettek új mamibarátaim is, akikkel meg tudom a gyerekkel kapcsolatos dolgokat beszélni, de szerencsére van egy elég komoly branch, akikkel ugyanúgy tartjuk a kapcsolatot.
  11. Álomnyaralás gyerekkel vagy nélküle?

    Szeretnénk majd egy toszkánai körutazást csinálni, ez tervben van már évek óta, s természetesen csak babásan. Azért mert ő még pici, ugyanúgy jöhet velünk s élvezheti a nyaralást, mert azért mi eléggé szeretünk utazni az apjával. Egyelőre az idei évben több kisebb belföldi utat tervezünk, meglátjuk hogy milyen egyáltalán gyerekkel "máshol", aztán ha jól veszi a zökkenőket, akkor jövőre már talán megyünk külföldre is.
  12. Hol vásárolsz a gyereknek?

    Hol nem? Amúgy kb az összes márkának, akinek van gyerek részlege, annak már van online shopja is, szóval a vidéki anyukáknak is tudnak kedvezni (Pl. Zara, Reserved, H&M). De ha vannak akciók a LIDL-ben v. Tescoban oda is képes vagyok beszaladni pl. bodykat venni neki. Szoktam külföldről is rendelni neki, zömében azok viszont egyedi cuccok. Illetve nagyobb márkák online shopjairól, amiknek itthon nincs még annyira keletje (Pl. Tom Tailor, S.Oliver, Guess, GAP). De amúgy kb tényleg mindenhol.
     
  13. Kedvenc mami smink és bőrápolási termékek?

    Van egy nagy MAC-palettám, amiből gyakorlatilag bármit ki tudok választani, ami épp megy a ruhámhoz/kedvemhez. Burt's Bees kézkrémjét is nagyon szeretem, illetve a Garnier BB-krémje nekem bevált, bár az illatával nehezen tudok megbékélni.
  14. Van e fülbevalója a gyereknek?

    Fiúnak fura lenne :) S remélem később se akar xD
  15. Kád vagy zuhany? (mamánál és babánál is)

    Egyértelműen kád. Baba imádja, anya is imádja. Néha már voltak közös fürdéseink, de azért ahhoz sajnos kicsi a fürdőkádunk. Praktikai szempontból persze sűrűbben szoktak zuhanyozni, de amikor van időm rá (vagy apa csinál nekem időt rá), akkor imádok egy jó forró habfürdőt venni.
  16. Visszanyerted a szülés előtti súlyodat?

    Igen, sőt. Bár iazából nem is a súlyom az amivel nem vagyok kibékülve, hanem a "forma" :D Na de ha össze tudom végre úgy hozni a napirendünket, akkor újra beiktatom a futást is, s akkor hátha a forma is alakul :)
  17. Elvárod, hogy a gyerek főiskolára menjen vagy döntsön maga?

    Én inkább azt szeretném, hogy olyan dolgot csináljon, amit szeret, ami egyben a hobbija is, s hogy sikeres legyen benne, ne kényszerrel kelljen rávenni semmire.
  18. Úgy érzed mindent meg tudsz csinálni egy nap? (háztartás, szépségápolás, ügyintézés stb.)

    Hehe :D Mióta mászik, esélyem nincs. Gyakorlatilag esik-kel, így 24 órás felügyeletet igényel. De szerencsére olyan szupicuki nagyszülei vannak, hogy vigyáznak rá, míg mi kitakarítunk, illetve el is visznek akár napközben is bárhova, hogyha ügyet kell intéznünk - bár a mai világban már relatív kevés dolog van, amit ne lehetne neten elintézni.
  19. Szoktál edzeni? Mikor?

    Inkább csak még tervben van, kalkulálok, hova tudnánk beiktatni heti 3x1 órát a napirendünkbe, amikor el tudok menni futni, s nem a hétvééből veszi el az időt :)
  20. Minden nap viselsz sminket?

    Ugyan..De ez nem volt másképp a gyermek előtt sem. Viszont alkalmakra kifejezetten szeretem kicsípni magam.
  21. Mindig megcsinálod a hajad vagy csak összefogod?

    Csak összefogom, de szeretem kivasalva kiengedni, hogyha van rá időm s a gyerek nem tépi ki, illetve ha úgy frizurát vágatok, szeretem akkor is kiengedve hagyni. egy darabig. Aztán persze az esetek 90%-ában össze van fogva a hajam :D Mert az egy dolog, hogy én mit szeretnék :)
  22. Milyen gyakran van időd magadra?

    Kb kétnaponta a gyerek alvásidejében :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése