Utazás gyerekkel

Szembejött velem Facebookon az alábbi cikk. Elolvastam, mert kevesebb mint egy hónap múlva tervezzük az első ottalvós kirándulásunkat Benivel. Nem gondolnám, hogy mi majd olyan sokat tudunk pihenni, de a lényeg, hogy együtt leszünk, csodaszép helyen.

Kibéreltünk ugyanis egy házat pár napra a Catherine's Cottages-nél Csákberényben :) Onnan el tudunk majd ruccanni megnézni a Bokodi tavat, ami már egy ideje fel van írva a kirándulós listánkra, meg akár a Szelim barlangot is, bár nem tudom, hogy ott mennyire lehet majd elférni babakocsival.

Ami a lényeg: a cikk hatására elkezdtem én is - egyelőre még csak fejben - átgondolni, mik is kellhetnek arra a pár napra majd.

Az első és legfontosabb: mivel Beni majdnem kezdetektől tápszeres baba, így cumisüveg fertőtlenítő. Igen ám, de apa egyből rá is világított egy sarkalatos problémára: oké, hogy van a szálláson mikró, csak hát nem mmindegy mekkora, mert a szerkezet a miénkbe is alig fér be, pedig mikor a régi elromlott, direkt ehhez vettünk mikrót. Szerencsémre május 18-ig ingyenes szállítással lehet a MiniManóból rendelni, s találtam ott fertőtlenítő zacskót, ami mindenhova befér 500-szor lehet használni, szóval nem volt kérdés, hogy ő kell nekünk.

Következő nagyon fontos, ami igazából nekem fontos, meg hogy jól aludjak: bébiőr. Pár hete becsippant egy éjjel, de nem sípolt rendesen, csak csipogott egyet. Nem tudtam eldönteni, hogy nem érzékelte a babszit, mert nagyon a sarokban feküdt, vagy tényleg annyira mélyen aludt, hogy nem vett levegőt, viszont a csippanásra ő is megriadt.

Kiságy, etetőszék lesz a szálláson. Ami mindenképp kell: pelenka, popsitörlő, krém. Szilárd kaja is neki, gyümölcs, babakeksz, húsos bébiétel. Ezek mind ott lapulnak már a fagyasztóban útra készen :) Pár kedvenc játék, könyv, hogy tudjunk neki olvasni. Babakocsi, hogyha menni szeretnénk kirándulni. Gyógyszerek, hogyha esetleg lenne valami útközben (bár nem úgy készülök :)) Takaró, cumi éjszakára. S arra a pár napra ruha :)

Nektek még lenne ötletetek, ami esetleg kimaradt a listáról? :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése